måndag 21 september 2009

Patinerade krukor

.
Foto: Ulrika G Ottvall
Styling: Pernilla Nilsson www.dona.nu
..
Vilken härlig helg det varit! Och nu strålar solen från en klarblå himmel igen. Ja, man kan ju inte bli annat än glad :)
Bjuder på bilder från mina föräldrars vackra växthus. De köpte ett standardväxthus billigt på annons, plockade loss varenda glasruta och lastade sedan skalet på ett släp... Till och med en vinstock fick de på köpet! Sedan såg de till att måla aluminiumprofilerna i engelskt rött. Tror de fick stryka hela tre gånger, men vackert blev det.
Det lilla växthuset skulle definitivt matcha vårt hus, men det får bli ett framtidsprojekt. Just nu räcker inte tiden till. Om helgerna hänger vi helst med barnen på deras fritidsaktiviteter och stortrivs med det. Var tid har sitt.

TIPS 1: Patinerade lerkrukor är det många som önskar sig. Jag köper sällan nya utan har med åren sett till att bygga upp ett lager av gamla patinerade krukor. Vet att många försökt få till det vackert, slitna vita på krukorna med hjälp av några penseldrag filmjölk. Visst kan man pensla krukorna med fil eller yoghurt för att snabba på tillväxten av lite charmiga avlagringar. Men krukorna måste ut. Gräv gärna ned dem bland jord och löv. Tänk bara på frostrisken.

TIPS 2: Ordning & reda på ditt snörnystan får du med en enkel glasburk som annars skulle gått till återvinning. Slå bara hål i burkens lock med hjälp av hammare och spik. En annan idé är att vända upp och ned på en lerkruka och låta snöret ringla sig ut genom dräneringshålet.

3 kommentarer:

 1. Visst är det fint med slitna krukor. Vi lägger våra i källaren. Nu kör jag..känner mig jätte nervös..men jag måste pröva.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Fyra årstider:
  Hej Lotta! Klart du ska starta eget! Jag supportar gärna och svarar på frågor. Hejar på dig! Kram & lycka till :)
  /Pernilla

  SvaraRadera
 3. Tänka sig att det inte är vev på dem, men de är fina ändå.

  SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!