onsdag 9 september 2009

Vårt kök

.
Styling: Pernilla Nilsson www.dona.nu

Jag har varit lite snål med att visa bilder från vårt hem. Det beror mest på att jag själv inte är så flitig med kameran, men jag jobbar ju med duktiga fotografer och ibland plåtar vi här hemma. Så håll till godo - här får ni se vårt kök stylat för ett inspirationsjobb i Allas.
Köksinredningen kommer från Marbodal och heter Koster. Vi valde just det köket för de vackra höga skåpen som når ända upp i taket. Egentligen är dessa skåp tänkta att ställa på bänkskivan, men vi ritade och byggde själva och är så nöjda med resultatet. Ser ni att vi även valde bort hörnskåp nedtill. Har aldrig gillat knöliga karusellskåp, dessutom blev det raka snygga linjer i köket på det här viset.

Foto: Olof Abrahamsson
Styling: Pernilla Nilsson www.dona.nu

En liten väggsnutt blev det kvar mellan de höga skåpen och fönstret som vi har utsikt över när vi diskar. Här sågade vi till ett par vita, enkla tavellister från Ikea. Älskar att ha de vackra kokböckerna framme och bläddra i när maten ska lagas. En snygg inredningsdetalj blir det ju också :)

Foto: Olof Abrahamsson
Styling: Pernilla Nilsson www.dona.nu

Invid spisen satsade vi på rostfria hyllor från Ikea istället för överskåp. I och med att det inte är hela hyllplan lägger sig inte dammet på samma vis. Dessutom förvarar vi prylar - skrymmande kannor, korgar, durkslag och stora skålar - som ständigt används och diskas.

Foto: Olof Abrahamsson
Styling: Pernilla Nilsson www.dona.nu

Till sist ett lite fix för er som vill dona själva. Jag river mycket recept ur tidningar och har gärna inspiration framme. För att få ordning målade jag en enkel bräda och limmade fast klädnypor. Superenkelt att göra och både snyggt och smart för alla lösa lappar som annars far omkring åtminstone i vårt kök...
Tegelväggen som syns i bild knackade vi fram - puh, säger jag. Men nöjda blev vi :) Väggen var dock så knölig nedtill att det inte gick att få spis och bänksiva invid väggen. Vi valde då att sätta upp enkel vitmålad råspont, vilket visat sig fungera alldeles utmärkt. Även på översta bilden ser ni att vi använt vitmålad råspont istället för kakel.

Det blev en lååång dag i Jönköping igår. Har inte plåtat något... Det var närmare 100 husvagnar och husbilar som skulle stylas så lite stressigt var det. Roligast var att göra de riktigt stora husvagnarna. Här kunde vi sväva ut i lite tema. Dukade till exempel upp till kräftskiva och inredde en speciell barnhusvagn.
Nu måste jag slita mig från datorn. Har mycket att sy... En massa kuddfodral i härliga karamelliga kulörer ska det bli.

8 kommentarer:

 1. Å vilket underbart kök du har!

  kram Mia

  SvaraRadera
 2. Vilket jättehärligt kök! Roliga detaljer - är det en hushållspappersrulle som hänger på en galge tex?

  SvaraRadera
 3. Härligt kök, kul att få se det!

  Oj vilken dag du hade igår! Men säkert intressant.

  SvaraRadera
 4. Sara:
  Ja, det är det. Klipp bara upp galgen med avbitartång ca en tredjedel in så går det lätt att trä på en hushållsrullen.

  SvaraRadera
 5. Din blogg är helt otroligt inspirerande!! Och ett så fint kök du har! Sista tipset tar jag till mig direkt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Sååå fint kök ni har...
  Rena drömmen ju!

  Fiffigt med klädnyporna och recepten!
  Massvis med fina idèer hela tiden!

  Kram mariette

  SvaraRadera
 7. Härligt kök!!! Bara alla deadlines är klara här så kommer jag för en kopp kaffe :) Coola husvagnr förresten, det vill jag höra allt om! Glad kram, Minna :)

  SvaraRadera
 8. Alla:
  Roligt att ni gillade köket. Skulle gärna bjuda in er på kaffe allihopa :) .
  KRAM KRAM

  SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!