tisdag 30 augusti 2011

Skördetid


Lycka är egen skörd :) Är så nöjd med att ha kunnat njuta hemodlat från odlingslådorna två år i rad.
Sallad och sockerärter börjar ge upp. Men morötter, mangold och rödbetor är fina nu. Morötterna är goda rakt upp och ner. Eller lättkokta smaksatta med vitlök och persilja. Mangold fräser vi upp i olivolja med andra grönsaker. Och de färska rödbetorna ugnsbakas helst hos oss.

Lite nyfiken blir jag såklart över hur ni tillagar er skörd. Har ni några bra tips, bloggvänner?

Kram ♥

Ps.
Angående odlingslådorna så kommer det att till nästa vår bli ett reportage - från första spadtaget till skörd. Då delar jag med mig av både lyckat och misslyckat, men fråga gärna redan nu om ni vill.

1 kommentar:

  1. På Solhäll knapras det också morötter, kan du tro! Mumsigast att äta råa, tycker jag.
    Kram i höstrusket!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!