söndag 13 september 2015

Baka med bär ♥

Bild tidigare publicerad i Amelia

På promenadstråken hemma hos oss växer massor med björnbär. Lite taggigt och besvärligt att plocka - men jag älskar det. Mest äter vi bären till frukost, men det har även blivit en enkel sylt. Så snabbt fixat med syltsocker och -  inte att förglömma - en vaniljstång som smaksättning.

Men idag tror jag minsann det ska bli en björnbärskaka. En vanlig vetedeg som bakas ut och fylls med björnbär - det blir finfin söndagsfika.

1 sats deg för vetebullar
ca 500 gram björnbär
4 msk potatismjöl
ca 1 dl råströsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg till pensling
florsocker

Gör en sats vetedeg (se recept på ditt mjölpaket).
Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord. Knåda degen och dela i fyra bitar. Kavla ut till fyra cirklar och lägg på pappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Vik in en kant av degen runt varje cirkel och förgrädda utan bär, 225 grader ca 3-4 minuter.
Blanda björnbären med potatismjöl, socker och vaniljsocker. Lägg bären mitt i och pensla kanterna med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader ytterligare ca 5-8 minuter - eller till bullarna fått färg.
Låt svalna på galler. Pudra kakan med florsocker. Servera sedan med vispgrädde, glass - eller vaniljsås.


Ha en fin dag ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!