fredag 24 februari 2017

Sju enkla tips som lyfter ditt kökEn utrensning pågår i vårt kök och jag funderar som bäst på om det även ska målas om. Finns så många bra idéer för att budgetrenovera och lyfta ett fullt funktionsdugligt kök. Ja, du behöver inte ens renovera, bara tänka om, för att ge köket ett lyft.
Häng upp en hylla. Visst är det skönt med dold förvaring, men få saker ger sådan charm i ett kök som en öppen hylla. Det räcker med en för att skapa personlighet och ett vackert blickfång. Just det tricket har denna tjej använt med gånggång med superlyckat resultat.

Pigga upp med nytt porslin. Så mycket vackert porslin det finns - inte minst på loppis. Låt en ny frukostkopp hjälpa till att lyfta köket. Själv har jag få hela serviser, men en stor härlig samling udda porslin ur vilken jag omsorgsfullt väljer kaffekopp varje morgon. En sådan här grön lyckoklöver hade gärna fått ta plats i samlingen. Passar särskilt bra mot akut vårlängtan, tänker jag.

Sortera och organisera. Att få ordning i skafferiet ger ren och skär köksglädje. Känns förpackningarna trista så häll upp i glasburkar. Praktiska burkar med lock finns till bra pris på de stora varuhusen. Men du kan också hålla utkik på loppis efter gamla syltburkar från våra svenska glasbruk. Jag har haft lyckan att hitta sådana fynd någon gång.

Märk upp. För det lilla extra kan du märka upp innehållet med små textremsor, så blir det tydligt för alla vad som finns hemma. Här är den klassiska dymon min absoluta favorit. Lika praktisk i köket som på kontoret.

Sätt upp en knoppbräda. Just nu är knoppbrädorna trendigare än någonsin. De är inte särskilt dyra och riktigt roliga att dekorera. Perfekt för allt från kökshandduk till flugsmäll, skärbräda och snygga köksredskap.

Plastbanta köket. Passa på att sortera bort den trista plasten från köket när du ändå är i farten och organiserar om. Det är bland annat det som pågår hemma hos oss just nu
Inte bara redskapen i vårt kök behöver ses över. Det gäller att tänka ekologiskt och hållbart även när det kommer till förbrukningsmaterial som disktrasor och diskmedel. Miljövänliga linoljesåpan står härnäst på min inköpslista - och den ser ut att kunna användas till det mesta. 

Sista tipset funkar i det flesta sammanhang, vare sig du ska skapa stilleben eller organisera vardagen: 
Samla dina saker. Sprid inte ut dina köksprylar, ställ dem istället tillsammans. Använd en liten bricka - eller en överbliven kakelplatta - som underlag. Idén funkar lika bra till oljor och annat du vill ha nära vid spisen. 

Det vackra köket på bilderna är tillverkat av Åraslövs Kök och tillhör familjen Gustafsson. Vill ni se mer av den fina prästgården så följ på @teresegustafsson och hennes härliga familj på Instagram.
Bilderna, som varit publicerade i tidningenLantliv,  har fotograf Olof Abrahamsson tagit.

Fortsatt fin fredag! 
/Pernilla  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!