fredag 8 december 2017

Tre fina jultips

Foto: Olof Abrahamsson Styling: Pernilla Nilsson / dona.nu

Det börjar kännas som jul minsann - och jag gillar det. Mina saffransbiscotti står i ugnen och torkar på svag värme och doften av saffran sprider sig i huset. Stjärnor och ljus lyser upp mörkret och jag smider planer för helgens paketfix.

Absolut coolaste stjärnan i adventstid fixar du av en avbruten tumstock. Vik tills du blir nöjd, helt enkelt. Jag gjorde min på bilden ovan till ett jobb för tidningen Lantliv för något år sedan. (Tack bästa Elin/Fröken Knopp för att vi fick husera hemma hos dig).
Stjärnan intill är knuten av pinnar från skogen och lindad med tygtrasor.


Foto: Olof Abrahamsson Styling: Pernilla Nilsson / dona.nu

Julgranspyntet har jag inte plockat fram ännu, men för dig som tröttnat på dina julkulor och vill pyssla kanske detta tips kan vara något. Jag fortsatte helt enkelt med tygtrasorna och lindade varv efter varv runt det tidigare så glittrande pyntet. En liten bit lim i början och slutet är allt som behövs. Mattrasor finns ofta färdigklippta i loppisbutiker, men du kan självklart klippa eller riva själv. Perfekt återvinning för gamla skjortor, jeans, lakan eller liknande.

Den mysiga lilla garnbollen gör du på samma vis. Till detta DIY projekt funkar restgarner utmärkt. Julkulan ser ut att vara ett helt litet nystan när den hänger på plats i granen.


Foto: Olof Abrahamsson Styling: Pernilla Nilsson / dona.nu

Oblekt papper är en ständigt återkommande favorit när jag ska packa paket. Känns liksom aldrig fel. Och dessutom kan du variera stilen i det oändliga. Här har jag gått loss med färg och pensel och stänkmålat. Kul, men lite kladdigt, så se till att skydda ytorna runtomkring. Du kan antingen stänka när paketet är packat och klart - eller så sätter du färg på hela rullen direkt.

Tips! Färdiga paket kan stänkmålas inuti i en större kartong

När färgburken ändå var framme såg jag till att doppa några kottar i vit färg. Kottarna fick dekorera paketen tillsammans med vintergröna kvistar och vackra natursnören.


Hoppas ni får en mysig helg!
/ Pernilla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!