onsdag 3 januari 2018

Choklad på sked


Doppa ner skeden i varm mjölk, rör runt och låt chokladen smälta.
För det lilla extra så toppa med mängder av minimarschmallows.



Kan ju inte påstå att vintern är min favorit bland årstiderna, men det finns helt klart ljusglimtar. Som det här receptet till exempel. Fint att ge bort om du är bortbjuden till helgen, men se absolut till att själv njuta en sked choklad. Jag brukar doppa min chokladsked i kaffet - gärna med lite vispgrädde.


Choklad på sked blir en god liten present. Dekorera med strössel och knyt om ett band


Recept
ca 10 matskedar

  • 200 gram choklad av god kvalité
  • Strössel (finns i din matvarubutik) Stjärnströssel i silver och guld hittade jag hos Panduro 


Bryt chokladen i bitar.
Smält 2/3 över vattenbad. Ta bort skålen från värmen. Lägg i resten av chokladen och låt smälta samman under omrörning.
(Att sänka temperaturen på chokladen på det här viset gör att den stelnar utan att kladda och får en finare glans).

Lägg skedarna med skaften mot en skärbräda eller liknande så att de ligger plant. Fyll upp med smält choklad. Dekorera med strössel efter tycke och smak. Låt chokladen stelna helt. 

Till sist kan du knyta om med ett vackert band. Jag använde band rivna av linnetyg. Vill du skydda chokladen så packa in i påsar av cellofan

Tips! Gamla skedar hittar du alltid på loppis. Köp ett helt gäng och prova att sprejmåla skaftet på några. Se bara till så att färgen hamnar endast på skaften. 

Kram 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!