Mina bästa loppisfynd


Lyssnade på favoritpodden och började fundera över mina bästa loppisfynd. De bästa fynden är väl de som man inte tröttnar på - eller de som går enkelt att förvandla, förnya och fixa till, tänker jag.

Mina två Öglan med rottingsists är absolut ett par favoriter. Blev så glad när jag för något år sedan fann dem i en secondhandbutik i vår lilla stad. Då var de vitmålade, men jag har målat mina i en grå nyans. Här har de dessutom fått fina band av läder lindade runt stolsryggen.

Håller absolut med om att stolar är perfekt att hålla utkik efter om du är nybörjare på det här med att gå på loppis. En stol är lättplacerad. Man kan liksom aldrig få för många. Och hur snyggt är det inte med udda stolar runt ett köksbord?
Säkert är det den vackra magnolian i blom som drar till sig blickarna, men det är den snyggt nötta stege som kvisten vilar på jag vill berätta om. Den fick jag vara lite envis för att få, fast till sist gav sig den danske man jag budade mot. Nu står den lutad mot väggen i vardagsrummet och ger en rustik, skön känsla. Perfekt dessutom när höga höjder ska nås - eller när man vill ta en bild från fågelperspektiv. 
Saker jag alltid håller utkik efter är bruksföremål i tydliga material som trä, glas, keramik och linne. Det är något speciellt med hantverk. Skulle jag ge mina tre personliga ledord för att leta på loppis (som Elsa tipsar om i podden) vore det nog... Ja, alltså det var inte lätt. Men med lite inspiration landar jag i dessa ord: Danskt hygge, formskönt och bohemiskt. Eller Johanna Bradford, rustikt och udda. Prova att leta fram dina egna ord, det kan absolut hjälpa när du står där bland alla prylar och funderar på om det är ett bra köp eller ej. 
Sen måste vi ju nämna porslinet. Jag kollar alltid in den brokiga avdelningen när jag går på loppis. Lugnast är det att botanisera i en loppisbutik, men en äkta loppmarknad där det är full fart på folk när startskottet går har absolut sin charm. Där bland travar av koppar, glas, bestick, fat och fina kannor är det lätt att fynda. 

De här små prylarna finns det liksom alltid plats för. Och det är inte alltid det hamnar i köket. Koppar kan bli fina ljusstakar, faten passar under lerkrukorna, kannor kan användas som vas ... och så vidare. 

När jag tröttnar, för det gör jag, ja då lämnar jag mitt porslin - eller vad det nu kan vara - vidare. 
Det tråkigaste är ju när man har så mycket saker att det inte känns kul att gå på loppis. Tror därför det blir en uppföljning på förra årets 1:a maj loppis här hemma. Återkommer om det. 

Fin helg till dig 
/ Pernilla 


SparaSpara

Kommentarer

Populära inlägg