Snabbt pyssel! Gör ditt eget mobilskalEfter en vecka med många intryck känns det skönt att pyssla hemma. Idag tog jag tag i ett enkelt litet projekt jag länge haft i tankarna. Så typiskt egentligen att det dröjer. Det tog faktiskt inte mer än en kvart att få det klart.
Du behöver ett transparent mobilskal, sax och penna. Linjalen är egentligen onödig, upptäckte jag.
Välj det papper du vill använda - och det här skulle jag nog säga är den svåraste delen. Jag bläddrade både länge och väl bland mina vackra pappersark av William Morris (som jag köpt via Vintagefabriken).
Valet föll på ett med mjuk växtlighet och lite roströda toner. Tror bestämt jag blivit influerad av besöket på Formex där just den färgskalan lockade mig. Även växtligheten var i fokus och då i torkad form. Spännande, tycker jag. Det har liksom sällan känts som att mässan bjudit så mycket nytt tidigare.
Men åter till det här lilla DIY projektet. Rita av ditt mobilskal och klipp. Att få till det lilla hålet för kameralinsen är lite knepigt och kanske det vore bättre att skära ut denna del. Jag tyckte dock att det funkade även med sax. Sen är det helt enkelt bara att lägga ditt ark i skalet och klämma dit telefonen. Klart!

Tips!
Förutom vackra papper kan du prova att använda foto, tyg, teckningar, tidningsurklipp, tapetrester... ja det finns säkert fler förslag.

Själv blir jag glad varje gång jag ser mina blommor. Lite mer personligt känns det. Lite mer jag. Och lite mer 2018 faktiskt - även om det var längesen William Morris tog fram mönstret.

Till sist vill jag bjuda på ett litet lästips för helgen. På tal om att landa hemma, så lyfter Nina Elisabet många kloka tankar. Läs och begrunda.

Kram 
/ Pernilla 

Kommentarer

Populära inlägg