fredag 16 februari 2018

Inred med grönt


Så kom vintern även till Skåne. Turligt nog hann vi göra säsongens sista juljobb med kransar, granar, mossa och hyacinter i fin pudersnö. Nu är det nämligen töväder igen... 

Foto: Olof Abrahamsson


Själv har jag sått ärtskott och börjat drömma om den gröna tid som kommer. Bästa tipsen för att odla ärtskott inne hittar du för övrigt här hos bästa Hilda - eller Sofia som hon heter. Ärtskott är verkligen supergott att klippa över maten.


Foto: Olof Abrahamsson

Än har inte mina pelargoner fått flytta upp från källaren, men det närmar sig. Jag brukar då se till att ha ett helt blomsterbord. Dels för att det blir enklare med vattning och skötsel, men också för att det är vackert att samla växterna. Särskilt när de är lite taniga och inte ser mycket ut för världen. Då blir effekten något härligare om krukorna trängs tillsammans.

Det är först när pelargonerna varit i ljus och värme en tid som jag planterar om i ny jord, klipper ner och tar sticklingar. Allt enligt min mammas kloka ord. Då hon har de grönaste fingrar jag vet, så försöker jag följa hennes råd.


Foto: Olof Abrahamsson 

För att få en grön skön känsla på köksbordet har jag ett budgettips som funkar året om. Jag går helt enkelt loss med saxen bland mina gröna krukväxter och arrangerar bladen i vattenfyllda glas av olika storlekar. Vaser, flaskor eller glasburkar från återvinningen – allt funkar fint. Det jag vill få till är mixen med en skön känsla av högt och lågt, stort och smått. 
Vill du så komplettera med en eller annan grön kvist från blomsterdisken. Så snart det blir mildare temperaturer kan du dessutom börja plocka in kvistar att driva i blom. Och så fort det är grönt ute är ju natur och trädgård som en enda stor blomsterbutik. 

Kram 
/ Pernilla 

SparaSpara

3 kommentarer:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 2. Det jag vill få till är mixen med en skön känsla av högt och lågt, stort och smått.


  Gclub

  SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!