Inred med grönt


Så kom vintern även till Skåne. Turligt nog hann vi göra säsongens sista juljobb med kransar, granar, mossa och hyacinter i fin pudersnö. Nu är det nämligen töväder igen... 

Foto: Olof Abrahamsson


Själv har jag sått ärtskott och börjat drömma om den gröna tid som kommer. Bästa tipsen för att odla ärtskott inne hittar du för övrigt här hos bästa Hilda - eller Sofia som hon heter. Ärtskott är verkligen supergott att klippa över maten.


Foto: Olof Abrahamsson

Än har inte mina pelargoner fått flytta upp från källaren, men det närmar sig. Jag brukar då se till att ha ett helt blomsterbord. Dels för att det blir enklare med vattning och skötsel, men också för att det är vackert att samla växterna. Särskilt när de är lite taniga och inte ser mycket ut för världen. Då blir effekten något härligare om krukorna trängs tillsammans.

Det är först när pelargonerna varit i ljus och värme en tid som jag planterar om i ny jord, klipper ner och tar sticklingar. Allt enligt min mammas kloka ord. Då hon har de grönaste fingrar jag vet, så försöker jag följa hennes råd.


Foto: Olof Abrahamsson 

För att få en grön skön känsla på köksbordet har jag ett budgettips som funkar året om. Jag går helt enkelt loss med saxen bland mina gröna krukväxter och arrangerar bladen i vattenfyllda glas av olika storlekar. Vaser, flaskor eller glasburkar från återvinningen – allt funkar fint. Det jag vill få till är mixen med en skön känsla av högt och lågt, stort och smått. 
Vill du så komplettera med en eller annan grön kvist från blomsterdisken. Så snart det blir mildare temperaturer kan du dessutom börja plocka in kvistar att driva i blom. Och så fort det är grönt ute är ju natur och trädgård som en enda stor blomsterbutik. 

Kram 
/ Pernilla 

SparaSpara

Kommentarer

Populära inlägg