Bygga Glimre med Fiskarhedenvillan
Det var det här huset vi föll för. En modern tolkning av den traditionella ladan. 

Vill ni hänga med på vår husbyggarresa? I veckan fick vi bygglovet för vår husdröm; en omritad version av Glimre från Fiskarhedenvillan. Projektet drar igång så snart vi har ett startbesked.

Jag har saknat en plats för att samla såväl tankar som inspiration, så det känns helt rätt att skaka liv i den här gamla bloggen igen. Tänker att bloggen får gå hand i hand med Instagram. Där finns den snabba kommunikationen och här finns utrymme att ta ut svängarna i såväl text som bild.


Såhär ser den ursprungliga planlösningen till Glimre ut. Ett enplanshus på närmare 150 kvadratmeter.
Bild från Fiskarhedenvillan

En av få saker som vi visste direkt var att vi ville ha ett så kallat ladhus. Dels för att det passar på den naturtomt där vi ska bygga men också för att vi gillar den enkla utformningen.
Ladhus finns det många av när man kikar runt bland olika hustillverkare, men när vi såg denna nyhet hos Fiskarhedenvillan förra våren visste vi att vi var nära vår husdröm.
Framför allt föll vi för kökets utformning med ljusgenomsläpp rakt igenom huset. Även den geniala lilla uteplatsen under tak tilltalar oss mycket. Med den här lösningen, där gränsen mellan ute och inne suddas ut, känns det inte som att det behövs något mer uterum.

För oss som har vuxna barn är det dock ett onödigt stort hus. Just det med för stora outnyttjade ytor är en anledning till att vi nu flyttar. Vi vill helt enkelt skala ner vissa delar i livet och skala upp livskvalitén. Mer om det och planritningen vi slutligen landade i skriver jag i nästa inlägg.

Tips! Vill du gå en rundtur i ett Glimre original så kolla in detta Youtube-klipp


Kram och tack för att du kikade in 
/ Pernilla 

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!

Populära inlägg