fredag 23 oktober 2009

Svart, svart, svart

.
Foto: Ulrika G Ottvall

Något svart piano har jag inte... men åh vad jag vill ha in svarta detaljer i vårt ljusa hem. Drar fram med svart färg på tavelramar och speglar. Letar i min digra samling efter något svart tyg att sy kuddar av. Har plockat fram en svart-vit randig matta till köket. I sovrummet har en svart-vit prickig kvilt fått plats på sängen.
Ja, ni hör själva. Det känns lite märkligt, men ju mer jag ser av det svarta desto mer vill jag ha. Kan säga att jag aldrig gillat svart förut. Jo, en svart pinnstol har vi haft. Tror bestämt att den måste plockas in igen.
Låter deppigt med svart - men jag blir glad :) Vilka inredningdetaljer gör er glada just nu?

Ha en skön helg!
Här har vi hela familjen samlad = HÄRLIGT.

9 kommentarer:

 1. Hej där tjejen!

  Stort tack för dina rara ord om reportaget...som sagt, ska bli så spännande att se det i tryck.

  Svart ja...när jag var yngre och bodde i lägenhet i stan nyligen utflyttad hemifrån hade jag en svart period. Vita väggar, parkettgolv, svarta skinnsoffor, svart matta och några andra svarta detaljer. Eftersom detta var i början av 90-talet kombinerades det med lite pasteller också främst i aprikos (huvva!).
  Nu står vedspisen, kaminen och en del ramar för det svarta. Sen gillar jag grått i olika nyanser...och brunt.

  Jag har ett gammalt drickamålat skåp på magasinet som jag längtar efter att ta in i huset...men jag måste lura ut var det ska vara och vad som ska bort först för att jag ska få plats med det :)

  Ha en härlig helg!
  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Made in Persbo:
  Svart skinnsoffa hos dig?!
  Svårt att tro :)
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Läste lite på din sida.
  Inredningsdetaljer som gör mig glad just nu är lila, vinrött, brunt, kanske lite orange...(fast det har jag inget av) skimrande tyger, långa rikliga med fall. Och så kristallkronor! :)
  Färg ska det vara den mörka årstiden tycker jag.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Oj det är mycket som inspirerar! Men nu när jag sg din bild på pianot blev jag lite sorgsen över att vi inte har plats för vårt vackra svarta piano...

  HA en skön söndag!

  Kram M

  SvaraRadera
 5. Det låter så snyggt med allt det svarta! jag faller oxå för mycket svart nu, så snyggt! vi har ett piano, och det väntar på att bli...svart!

  Hoppas det går bra med din nya kamera! Det är ju så kul att fota med systemkamera!

  Kram L-L

  SvaraRadera
 6. Hej kära du!!!

  Jag håller på rött, grått å vitt som inredningsdetalj för snart är det ju JUUUUUUUL - JIPPIIIIIIII ;-)! Oj vad jag längtar!!!

  Imorgon börjar en ny härlig vecka!!

  Kram på dig!!

  // Inredningsfrun

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Haha jag är lika tokig i svarta detaljer som du..väldigt konstigt med tanke på att det är så mörkt ute och de borde innebära att man har behov av mer färger.. men icke! jag tycker det är så fint och "rufft" till allt vitt.. håller på med en tavelvägg med svarta ramar som jag hoppas blir bra!
  Åh jag blir så avis när jag läser om dina jobbprojekt inför jul.. lyllos dig :)

  Kram på dig och ha en mysig kväll!!

  SvaraRadera
 8. Jag har varit lite svart ett slag nu. Behåller gärna lite av det men har börjat smyga in mer bruna nyanser. Förresten, vårt svarta kalkstensgolv ligger där det ligger och får helt enkelt ligga kvar.. så svart kommer det alltid att finnas hos oss =).

  Kram
  Anna-Malin

  SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!