måndag 29 september 2014

Drömträdgården ♥

Bild tidigare publicerad i Allas

En trädgård rymmer så mycket drömmar. Tycker särskilt att man tänker på det om hösten när allt ska gå i vila och förberedas för vintern. Alla prylar ska plockas in och växterna ses om så att de klarar den kyliga årstiden.
Själva har vi en vansinnigt stor trädgård som kan bre ut sig på alla håll - om vi vill. Det svåra här är att avgränsa och skapa rum. Vi har då rakt ingen drömträdgård. Men, det gäller ju att fokusera på det som blivit bra och inte på det man är missnöjd med, eller hur?
Särskilt glad är jag över köksträdgården med odlingslådor i ek som vi fixade för något år sedan. Här intill har vi också en uteplats med smågatsten och en grusgång som knastrar så härligt. Ja, det är absolut en favoritplats.


Bild tidigare publicerad i Allas

På baksidan däremot har vi bara haft utsikt över en sorgligt misskött gräsmatta. Men minsann, när sommarhettan lagt sig drog vi igång årets projekt och började stensätta stora delar av ytan. Det första svåra beslutet var ju att välja sten. Så mycket det finns att välja på... Till sist föll valet på enkla kvadratiska plattor i betong med rutor av smågatsten emellan. Måste säga att vi är riktigt nöjda med det valet. Vi har ju ett gammalt hus, så det här känns klassiskt. Dessutom hänger det ihop med andra grusgångar och stensättningar här på gården. 
Äntligen kan jag pynta med krukor och prylar - sånt jag gillar. För det är nog det som är drömträdgården för mig - att få möjlighet att skapa - och njuta.
 

Här får ni en liten glimt av resultatet!
 
Blogginlägg i samarbete med Weber2 kommentarer:

 1. Snyggt Pernilla! Så fint det stämmer ihop...
  Kram
  Ann

  SvaraRadera
 2. Tack Ann!
  Vet ju hur underbar trädgård du har : )
  Kram

  SvaraRadera

Varmt välkommen att lämna en hälsning!