fredag 1 december 2017

Opp amaryllis!


Foto: Olof Abrahamsson
Äntligen tid för amaryllis. Julens absolut ståtligaste blomma. Vansinnigt vacker är den, dessutom både hållbar och lättskött. Jag mixar gärna olika sorter med knoppig vide, eucalyptus och vintergröna kvistar. 

Foto: Olof Abrahamsson


För mer effekt kan du hänga din amaryllis upp & ner. Supersnyggt över det dukade bordet - eller kanske i ett fönster. Häng upp en grov, skalad gren i krokar från taket. Fyll sedan på med kvistar av lärk och amaryllis i enkla snören. Resultatet blir magiskt.  


Allt som behövs är lite vatten i stjälken. Fyll på efter hand så klarar sig amaryllisen utmärkt. Tips! Med ett gummiband ytterst om stjälken undviker du att den rullar upp sig. 

Foto: Olof Abrahamsson


Stjälken på amaryllisen är kul att dekorera. Här kan du gå loss med vattenfast penna och skriva en personlig hälsning. Små dekorationer kan till och med stickas på plats med en liten nål. 

Foto: Olof Abrahamsson

Vad gör du då när amaryllisen är på väg att ge upp? Våga korta stjälken säger jag. Det är mitt absolut bästa tips för att få ut maximalt med blomsterglädje. Använd udda små dricksglas och loppisfynd i en skön mix och fyll upp med dina blommor. Extra snyggt blir det samlat på en bricka. 

Glad första advent!
/ Pernilla Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Varmt välkommen att lämna en hälsning!